tirsdag 11. september 2012

Anis-isop, en nyttig urt


 
 Anis-isop (Agastache foeniculum) er lett å dyrke, den er hardfør og liker seg i sol/halvskygge. Den kan bli opptil 80 cm høy. 
Jeg slet litt med å få tak i frø, men var i Amsterdam og fant det tilfeldig der.
Kan sikkert kjøpes i nett-frøbutikker.
Bladene er gode i teblandinger og blomstene er fine å tørke til dekorasjoner.

Likør av anis-isop.
Du trenger et 2 liters norgesglass med blomster og blader.  Hell over l kg sukker og sprit (jeg brukte en nøytral Vodka). Gjem glasset i kjelleren i noen måneder.  Han jeg fikk oppskrifta av lagrer den et helt år, men jeg synes den bør smakes på etter 3 mnd.  Når du synes smaken er passe sterk, siles blader og blomster ifra og du har en gyllen likør som kan nytes.
Lykke til!

 


1 kommentar:

  1. Så artig :) Jeg skal jammen prøve likøroppskriften din! Jeg sådde anisisop i januar, og har fått flotte planter som er i alle fall 50 cm høye, og de blomstrer både i hvitt og blått! Kan jeg bruke de hvite også, tror du? Må sjekke om de lukter anis i morgen!
    Supert!
    Ønsker deg en fin ukeslutt, og snart er det helg!

    SvarSlett