lørdag 9. februar 2013

Pelargonium og roser venter på våren

Dette er pelargonium som har overvintret i kjelleren frostfritt og litt lys. Har fått vann 2 ganger siden i høst og var helt lysegule da jeg tok de opp for 3 uker siden. Nå er det klippet ned og har tatt en mengde avleggere. Alle har klart vinteren utenom en sort som heter Prince.
Rosestiklinger har også overvintret i kjelleren og de fleste lever. Gunnar satte disse stiklingene såpass sent på høsten at vi valgte å ta de inn, men det skal gå an å plante de i jorda ute også, men da bør nok rota være litt mer utviklet enn i vårt tilfelle. Veldig spent på hvordan dette utvikler seg utover sommeren.

2 kommentarer:

  1. Jeg har hatt en rose som har overvinterert i vekstedet i uthuset. Nå sto den med nye fine store stilker og skudd. Nå har den stått inne i to uker og er helt dau ! Vet ikke om overgangen b le for stor , at jeg burde latt den stå i et veldig kaldt rom en stund først.. God lørdag til deg !

    SvarSlett
  2. Ja, nå er lyset i ferd med å komme tilbake, og de blir bedre forhold for de overvintrede! Mine pelliser står fortsatt i kjelleren, men de har godt med lys! Jeg har ikke plass til dem i stuen. Så spennende med rosestiklinger! Det skal jeg prøve meg på i år!
    Ønsker deg god helg!

    SvarSlett