onsdag 29. oktober 2014

Gresskarsesong - snart Halloween

Snart Holloween og gresskarene er modne. Det ble så mange i år at 5 barnebarn og gode naboer Line og Nora fikk hver sin. Nå er de små og pene igjen og jeg har laget mye godt av de. Syltede gresskar. Kok lake av; 4 dl 7 prosent eddik. 750 gram sukker. 40 gram oppskåret, frisk ingefær. 1 liten røde chili (kokes med i laken siste 5 min.). Skjær opp 1 kg gresskar i passende biter og kok/trekk i laken til "gjennomsiktige". Etterkok laken til mer konsentert i ca 15 min. Has på rene glass og oppbevar i kjeller. Godt til fiskesuppe, til tapas og middagsmat forøvrig som trenger en piff. Gresskarkake. 5 dl mel. 3 dl brunt sukker. 1,5 ts bakepulver. 1 ts kanel, 1 ts ingefær, l ts nellik. 1 del revet sjokolade. Litt revet appelsinskall. 1 ts appelsinsaft. 3 del rapsolje. 4 egg. 5 del revet gresskar. Jeg hadde også 1/2 dl tørkede tranebær i røren. Bland alt det tørre og deretter sammenpiskede egg og så resten. Stekes ved 180 grader C i ca. 45 min. Glasur: 250 gram kremost. 1 ts vaniljesukker. 1 dl melis. 3 ss mykt smør. Ble veldig god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar