lørdag 2. november 2013
Epletid - Sommerred - chutney
Her har Gunnar plukket Sommerred, som er et veldig fint både spise- og mateple.
Det er masse epler i hagen vår i år og det ble masse eplemos, kaker og ikke minst chutney, som er veldig godt til både kjøttretter og ikke minst til ost. Oppskrifta på chutney vil jeg dele med dere;
Eplechutney.
500 gram epler
1 rødløk
120 gram tørket frukt (jeg bruke litt mango, mest tranebær og litt rosiner)
2 ts hakket ingefær
2 ts lyse sennepsfrø
1 liten chili uten frø
150 gram brunt sukker
1 dl vann
1/2 dl vineddik (lys)
litt salt
Alt skjæres i biter og blandes, kokes ca. 2 timer på svak varme. Pass på og rør under koking og fyll på mer vann hvis nødvendig.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar