onsdag 29. oktober 2014
Gresskarsesong - snart Halloween
Snart Holloween og gresskarene er modne. Det ble så mange i år at 5 barnebarn og gode naboer Line og Nora fikk hver sin. Nå er de små og pene igjen og jeg har laget mye godt av de.
Syltede gresskar.
Kok lake av;
4 dl 7 prosent eddik.
750 gram sukker.
40 gram oppskåret, frisk ingefær.
1 liten røde chili (kokes med i laken siste 5 min.).
Skjær opp 1 kg gresskar i passende biter og kok/trekk i laken til "gjennomsiktige".
Etterkok laken til mer konsentert i ca 15 min.
Has på rene glass og oppbevar i kjeller.
Godt til fiskesuppe, til tapas og middagsmat forøvrig som trenger en piff.
Gresskarkake.
5 dl mel.
3 dl brunt sukker.
1,5 ts bakepulver.
1 ts kanel, 1 ts ingefær, l ts nellik.
1 del revet sjokolade.
Litt revet appelsinskall.
1 ts appelsinsaft.
3 del rapsolje.
4 egg.
5 del revet gresskar.
Jeg hadde også 1/2 dl tørkede tranebær i røren.
Bland alt det tørre og deretter sammenpiskede egg og så resten.
Stekes ved 180 grader C i ca. 45 min.
Glasur:
250 gram kremost.
1 ts vaniljesukker.
1 dl melis.
3 ss mykt smør.
Ble veldig god.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar