Jeg bruker urten en masse som smakstilsetter til kjøttsuppe, buljongforsterker generelt både i lyse og mørke sauser og som grønt dryss til det meste, den har en sterk sellerilignende smak som må brukes med nennsom hånd.
Her kommer oppskrift på alle tiders suppe som jeg har funnet oppskrift på hos Hageselskapet.
Grønn suppe
5 poteter
2-3 gulrøtter
1/2 l buljong (kraft)
salt, pepper etter smak
3 stenger løpstikke
3 ss mel
2 ss smør
2 del hakket gressløk
1/2 l melk
2,5 dl fløte
Kok poteter og gulrøtter møre, hakk løpstikke fint og kok sammen i kraften sammen med gressløken noen minutter. Rør ut melet i litt av melken og bland i sammen med resten av melken og smør. Ha i fløte helt til slutt.
Bon apetite!
Det er veldig fint og erstatte løpstikken med grønnkål når den sesongen kommer.
Hei Anny!
SvarSlettSå fine innlegg om det som spirer og gror hos deg!
Takk for hilsning hos meg.